Kako ubrzati metabolizam

Ako želite da smršate, bez mnogo muke, odnosno bez držanja rigoroznih dijeta i odlaska u teretanu, onda obratite pažnju na spisak namirnica koje bi trebalo redovno da konzumirate jer će ubrzati vaš metabolizam.

Pre svega, ako želite da izgubite kilograme uvrstite u ishranu žitaricu pod imenom Kinoa. Ona je veoma hranljiva jer obiluje kalcijumom. U kinou čak imate više kalcijuma nego u mleku ili u mesu. Takođe kiona sadrži i gvožđe, fosfor, vitamine B i E, cink i selen. U jednom zrnu ima oko 8 grama proteina pa zato brzo postajete siti. Kinoa se odlično kombinuje  uz povrće, orašaste plodove, i krto meso, a kuva se kao pirinač.

Takodje, veoma popularna ali jednako korisna namirnica jeste cimet. Cimet je odličan jer stabilizuje nivo šećera u krvi i pritom obuzda apetit. Cimet možete da konzumirate tako što ćete ga umešati u  kafu, čaj ili jogurt. Dobićete ukus i slasast i to bez kalorija. Vredi probati!

Odličan sa sagorevanje sala na stomaku jeste zeleni čaj jer sadrži katehin, tip fitohemikalije koji može na kratko uticati na metabolizam. Ipak, ako tek povremeno popijete po neku šolju zelenog čaja efekta gotovo i da neće biti. Ako želite da se uz pomoć ovog napitka osloboite naslaga na stomaku onda morate da konzumirate zeleni čaj nekoliko puta dnevno, dok je vruć.

Ipak ako ne volite zeleni čaj, onda će vas obradovati činjenica da jedan od vaših omiljenih pića može zapravo ubrzati metabolizam i pomoći vam da smršate, a to je kafa. Ipak u poređenju sa zelenom čajem uticaj ovog napitka na ubrzavanje metabolizma je  mali i lako se poništava ako pijete zaslađene verzije.

Pored zelenog čaja i kafe, u ishranu , odnosno kao jedan od obroka uvrstite ovsenu kašu jer sadrži vlaknima bogata cela zrna ovsa, puno vode, i  vruća je pa vas mora učiniti sitim. Ne kupujte nikako zaslađenu ovsenu kašu, već to sami uradite cimetom ili muskantnim oraščićem. Zaslađena ovsena kaša je prepuna šećera, a to je upravo ono što želite da izbegnete.

Nakon primene ovih saveta, vaš metabolizam će postati brži, kilogrami će se lakše topiti, a vi ćete brže doći do željenog cilja, a to je manjak kilograma.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: