Vežbe za lenjivce i lenjivice

Svi želimo vitko i zategnuto telo, kojim ćemo okolinu ostaviti bez daha, ali uglavnom sve ostaje na želji dok za preduzimanje konkretnih koraka koji nas mogu dovesti do cilja uvek imamo izgovor. U moru lažnih opravdanja jedna od najčešćih izgovora svakako jeste nedostatak vremena. Ipak kako stara poslovica kaže gde ima volje ima i načina tako da je ovo samo laž koju “lenjivci” i “lenjivice” izgovaraju kako ne bi vežbale. Ipak, fitnes stručnjaci odlučili su da ponude vežbe upravo ovoj kategoriji žena. To su lake lagane aktivnosti koje će uz malo snage, energije i naravno vremena dovesto do željenje figure. Uz hrono ishranu i ove vežbe, rezultati će biti vidljiviji brže nego ikada ranije. Zato, bacite se na vežbanje, nemojte biti demotivisani, stiže leto i morate biti spremni za letnje vrele dane.

Izvajane noge

Ako želite da već sa prvim lepim danima prošetate neku od omiljenih garderoba ili suknji koje su cele zime stajale u ormanu, onda ne gubite vreme već istog trenutka krenite sa vežbanje. Za izvajane noge dovoljno je da uradite sledeću vežbu. Početni stav neka bude stojeći s nogama razmaknutima u širini ramena, dok su prsti lagano okreniti prema unutra. U ovom stavu radite čučnjeve, odnosno savijte se i ispravite. Prilikom spuštanja leđa mora da vam budu prava, a vi pokušajte da se spustite što više možete ali da kolena ne prelaze crtu na kojoj se nalaze nožni prsti.

Za oblikovane ruke

Ako ne želite da prve tople dane dočekate u majici kratkih rukava ali sa mlitavim rukama i opuštenim mišićima, već želite blago oblikovane tricepse na kojima će vam zavideti ostale lenjivice i lenjivci onda iskoristiti makar pet minuta treninga dok gledate televizor. Pre svega bitno je da zauzmete sedeći položaj na zamišljenoj stolici, dok se rukama pridržavate za rub stvarne stolice koja je iza vas. Neka vam laktovi budu ispruženi i ravni, a kolena savijte pod uglom od devedeset stepeni. Kada zauzmete ovaj položaj onda polako savijte laktove i spuštajte se do poda, ali ne i na sam pod. Zaustavite se na trenutak i vratite u prvobitni položaj. Ovo ponovite deset puta.

Pored ovoga, postoji još veliki broj aktivnosti koje vam mogu pomoći da se uz hrono ishranu oslobodite viška kilograma, a te aktivnosti ne podrazumevaju vežbanje, već obavljanje kućnih poslova. Tako naprimer, ustanovljeno je da kućni poslovi troše veliki broj kalorija. Ako niste obavili veliko prolećno spremanje, počnite sa usisavanjem cele kuće ili stana, pranjem prozora, brisanjem podova uz pomoća mopa, pa čak i ručno, samo pazite da ne ukočite leđa.

Ovi kućni poslovi su zdraviji nego što mislite, i preporučuje se da ih upražnjavate barem jednom u dve sedmice. Isto tako, priprema hrono recepata vam može pomoći da izbacite višak masnoće – prošetajte do pijace u potrazi za namirnicama, kada je lepo vreme idite u park ili iskoristite sunčano vreme za trčanje. Aktivnost bilo koje vrste tokom hrono dijete i hrono ishrane je više nego preporučljiva, i rezultati će brže doći ukoliko ste aktivni. Pod aktivnošću se ne podrazumeva šetanje iz sobe u sobu.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: