Vježbe za kod kuće uz koje ćete održati aktivnost

Vježbe za kod kuće mogu se odraditi i s vlastitom tjelesnom težinom

Iako je možda prekasno za dotjerivanje vašeg tijela za plažu, nikada nije loše početi vježbati. Ipak, ako ste početnik i ne znate odakle početi ili pak ne želite vježbati u teretani, vježbe za kod kuće dobar su početak za aktivaciju tijela i postizanje kondicije.

One vam mogu pomoći da čak i kod kuće dosegnete željenu formu i održite tijelo zdravim. Potrebno je samo nekoliko minuta dnevno i izgovori poput nedostatka vremena su neutemeljeni.

Mala kućna teretana

Ako kod kuće već imate neke sprave za vježbanje, onda je dobar početak iskoristiti ih najbolje što možete. Neki od dodataka koje je dobro imati kada su u pitanju vježbe za kod kuće, a ne koštaju mnogo su:

  • Prostirka za vježbanje (ili prostirka za jogu)
  • Bučice (odnosno mali utezi)
  • Elastične trake za vježbanje
  • Uže za preskakanje
  • Dobre tenisice
  • Dobra volja

Već ove jeftine sprave za vježbanje mogu pomoći dostići dobru kondiciju i zatezanje tijela te rast mišića, pogotovo ako u vježbe za kod kuće dodate malo kreativnosti. Ako pak tražite nešto više, onda vježbe za kod kuće možete obogatiti i girjama, utezima ili pak vlastitom klupom za vježbanje.

Vježbe za sve

Mnogi od nas pak nemaju prostora za skladištenje, ali ni novca za kupovinu skupih sprava za vježbanje, no to ne znači da ne možemo vježbati kod kuće. Vježbe za kod kuće mogu se odraditi i s vlastitom tjelesnom težinom, a takve su vježbe najbolje i jer imaju manju mogućnost ozljede.

Vježbe za kod kuće za postizanje kondicije
Vježbe za kod kuće dobar su početak za aktivaciju tijela

Razni kućanski predmeti mogu pomoći kod vježbanja kod kuće, no mnoge vježbe također možete odrađivati i bez dodataka. Jedina stvar koja vam kod takvih vježbi treba jest prostirka za vježbanje, uz koju će vježbanje biti lakše i ugodnije kada ste na podu.

Uvijek oprezno tijekom treniranja

Na kraju, bez obzira radite li svoj trening vježbi za kod kuće na spravama koje već imate ili pak na prostirki za vježbanje te bez obzira radite li trening joge ili pak klasičnih vježbi, dobro je znati kako pravilno izvoditi vježbe.

Vježbe za kod kuće – prsni mišiči

Kod svih je vježbi pravilno izvođenje ključno, kako biste tretirali ispravnu skupinu mišića, ali i kako biste spriječili moguće ozljede. Ovo je pogotovo važno ako ste već imali ozljede ili pak imate veću tjelesnu težinu, jer samo jedan krivi pokret može dovesti od ozljeda kojima za potpuno zacjeljenje trebaju tjedni. Birajte vježbe za kod kuće prema vlastitoj spremi i mogućnostima i imajte na umu kako je ključ svakog vježbanja ustrajnost.

Plivanjem se također održava dobra tjelesna kondicija, jer ova aktivnost istovremeno radi na više mišićnih skupina. Želite li spojiti ugodno s korisnim? Terme nude za svakoga po nešto, stoga se ih odlučite posjetiti i dobit ćete i druge blagotvorne tretmane za tijelo i duh.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: