Hrono ishrana i ravan stomak

Mnogi se prilikom dijete vode parolom “Hrono ishrana ravan stomak”, ali morate znati da, ukoliko imate višak kilograma, a nikada ranije niste vežbali ni bili fizički aktivni, to nije nimalo lak zadatak. Najbolje rešenje je da dođete do ravnog stomaka je uz pomoć vežbi, a koje vežbe vam odgovaraju i koji sistem ishrane vam najbrže može pomoći, to vam može reći stručnjak ili medicinsko lice koje je već upoznato sa vašim načinom života i ostalim detaljima iz vaše svakodnevnice. Za ravan stomak je potrebno dosta vremena, naročito ako do sada niste bili previše fizički aktivni. A ako hoćete i zategnut stomak, zadatak vam je onda dvostruko teži, pošto morate raditi i vežbe namenjene za zatezanje stomaka, što definitivno neće biti lako.

“Hrono ishrana ravan stomak” parola

Ravan stomak sa malo viška sala je sasvim normalan ukoliko niste fizički aktivni, a ukoliko želite da budete u top formi, uz nekoliko vežbi koje morate praktikovati barem tri do pet puta sedmično, rezultati će biti više nego primetni. Opšte je primetno da se ženski stomak lakše zateže od muškog, što zbog fleksibilnosti, što zbog elastičnosti kože. Pre nego što počnete sa vežbama, potražite savet lekara ili stručnog lica.

Neke od vežbi za ravan stomak su:

  • trbušnjaci,
  • makazice,
  • sklekovi sa strane…

Ako niste sigurni kako se ove vežbe izvode, pročitajte nastavak teksta.

Za početak, dovoljno je raditi ove tri vežbe, a kasnije, ako smatrate da vam nisu dovoljne, ili želite da ubrzate proces učvršćivanja stomaka, možete ubacite još nekoliko vežbi.

Pored vežbi za ravan stomak, potrebno je unositi i hranu koja je zaslužna za ravan stomak, odnosno hranu koja služi topljenju kilograma i eliminaciji viška masnoće iz organizma. Hrana koja je dobra za eliminaciju viška masnoće su bademi, koji su puni vlakana, ali i vitaminom D, a to je odličan put u borbi protiv raznih bolesti. Zeleno povrće je veoma korisno kada je reč o ravnom stomaku, a hrono ishrana na prvom mestu podržava zeleno i belo povrće, koje treba da konzumirate za večeru.

Što se tiče vežbi, ove tri su najpopularnije, i nadamo se, najefikasnije. Lezite sa strane na kuk, dok su noge sklupljene. Teret prebacite na laktove, a zatim dižite kukove od poda naizmenično, uz kraće pauze. Drug vežba je sledeća: Legnite na leđa dok su ruke pripijene uz telo. Dlanovi treba da budu okrenuti na dole. Noge su spojene. Lagano dižite noge u vis dok su u položaju od 45 stepeni. Dok spuštate noge, izdahnite, dok dižete noge, udahnite vazduh. Naizmenično dižite i spuštajte noge bez pauze.

Trbušnjaci su uvek dobar izbor. Legnite na leđa, a noge skupite dok su stopala na podu. Dižite prednji deo trupa sve dok čelo ne bude blizu kolena. Držite tako dve sekunde a zatim se vratite u prvobitni položaj. Ponovite desetak puta i pauzirajte.

Vežbe u hrono ishrani za ravan stomak ubacujte postepeno, nemojte preterivati, a ako imate višak kilograma, možete se prvo baviti laganijim fizičkim aktivnostima, kao što su šetnja i hodanje. Kasnije, kada skinete određeni broj kilograma, uz konsultaciju sa stručnim licem, možete početi i sa vežbama.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: