Program hrono nutricije dr Ane Gifing

Ana Gifing je patentirala program koji se bazira na hrono ishrani. Program omogućava da bez ikakvog napora i za kratko vreme skinete kilograme, ali ne samo to, veda nauče principe zdrave ishrane, pravilan izbor namirnica i dobrih kombinacija različitih namirnica koje se mogu primeniti na svakoj prilici, u školi, na poslu, kod kuće, na odmor ili putovanje.

Cilj ovog programa nije brojanje kalorija, merenje kilaže svakoga dana, i opsednutost kalorijama i hranom. Filozofija programa je da nauči svaku osobu koja usvoji ovaj program šta je to zdrava ishrana i kako se pridržavati te ishrane.
Tri glavna principa na kojima se program zasniva su:

Smanjiti i regulisati aciditet organizma,

Ispravan tajming dnevnih obroka,

Ishrana po glikemijskom indeksu.

U hroni programu potrebna su tri glavna obroka dnevno a raspon između njih je minimum četiri sata. Maksimalan raspon je šest sati. Između obroka možete konzumirati čajeve, vodu pa čak i kiselu vodu. Metabolizam ćete regulisati uz pomoć sporo delujućih šećera, odnosno složenih ugljenih hidrata. Glikemijski indeks je brzina kojom neka vrsta namirnica povećava nivo šećera u krvi. U hrono ishrani se konzumira hrana sa niskim glikemijskim indeksom, i na taj način nivo šećera u krvi ne raste i ne opada drastično brzo. Veoma je značajno da poštujete sva pravila hrono programa kako bi rezultati bili vidljiviji.

Pre promene u ishrani, u centru se vrše određeni dijagnostički testovi koji imaju za cilj da pokažu da li ste intolerantni na neku vrstu namirnica. Cilj programa je da se u optimalnom roku smanje vrednosti holesterola, triglicerida i šećera u krvi. Prednost ovog programa je očuvanje normalne telesne težine i regulacija metabolizma. Ovaj program daje izvanredne rezultate kod ljudi svih grupacija, naravno uz lekarski nadzor.

Centar za dijagnostiku obavlja sve potrebne dijagnostičke procedure za utvrđivanje postojećeg stanja organizma individue, a zatim obavlja preglede i prati i kontroliše postignuti rezultat. Program sa stručnim timom lekara i nutricionista preporučuje specifičnu kombinaciju vitamina, antioksidanata, minerala i aminokiselina, kako bi rezultati bili što povoljniji. Pre promene načina ishrane preporučljivo je da uradite određene laboratorijske nalaze.

Uz hrono ishranu regulisaćete svoj metabolizam brzo i na najbolji mogući način. Izgubljeni kilogrami se neće vratiti, što je najveća mana velikog broja dijeta. U svega prvih nekoliko dana dolazi do smanjenja masnih naslaga, vrši se njihova eliminacija iz organizma, a uz pravilan raspored obroka dovešćete vašu liniju do savršenstva. Svakodnevna fizička aktivnost nije obavezna, ali je više nego preporučljiva. Dovoljna je samo lagana šetnja, bitno je samo da je telo u pokretu.

Ukoliko želite da pročitate detaljnije o ovom programu, da zakažete pregled ili se više informišete, posetite zvanični sajt na drgifing.com i saznaćete sve potrebne informacije. U centru se nude različiti programi u zavisnosti od toga da li imate il nemate zdravstveni problem, da li se bavite sportom ili ste trudni, pa čak i ukoliko želite da se odviknete od jedne veoma loše navike – pušenja. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili ste u nedoumici da li je hrono ishrana pravo rešenje za vas, stručnjaci su tu da daje odgovore na sva vaša pitanja.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: