Ukusan jelovnik za novu sedmicu

Još jedna sedmica je pred vama, a vi još uvek ne znate šta ćete jesti? Bez brige, pred vama je novi set od nekoliko ukusnih i laganih jela koja će vam pomoći da prebrodite još sedam dana hrono nutricije. Naravno, ukoliko ste već korisnik ove nove metode ishrane, sigurno ste se već navikli na režim ishrane.

Još jedna sedmica je pred vama, a vi još uvek ne znate šta ćete jesti? Bez brige, pred vama je novi set od nekoliko ukusnih i laganih jela koja će vam pomoći da prebrodite još sedam dana hrono nutricije. Naravno, ukoliko ste već korisnik ove nove metode ishrane, sigurno ste se već navikli na režim ishrane.

Za doručak, napravite burek od heljidinih kora sa kiselim mlekom. Počastite se ukusnim burekom, možda nije kao pravi burek sa sirom ili mesom, ali je svakako veoma ukusan.

Za ručak jedite meso. Ove sedmice možete konzumirati samo crveno meso (govedina, teletina ili jagnjetina). Za ručak je dovoljno 150 grama mesa – ukoliko vam je ovo puno, možete smanjiti veličinu obroka. Za one koji ne vole meso, punjene pečurke sa prazilukom su odlična zamena. Uz pečurke možete jesti salatu od mešanog povrća sa limunovim sokom i par kapljica maslinovog ulja. Ukoliko ste žedni, možete popiti dve čaše vode, ili čaj bez šećera, ali barem pola sata nakon jela.

Za užinu pojedite malo tamne čokolade, sa minimalno sedamdeset procenata kakaa. Ukoliko ste na nekom važnom sastanku, i kasnićete na ručak, pojedite šaku, ali samo jednu šaku badema, sirovog ili pečenog, daće vam solidnu energiju, i zasitiće vas barem do ručka. Voće i derivati šećera vam svakako nisu potrebni. Umesto toga, pojedite za doručak 2 supene kašike bilo koje vrste celih žitarica, nikako nemojte jesti zaslađene žitarice.

Za večeru, mesto na stolu je rezervisano za ribu. Riba je sama po sebi veoma ukusna, a ako niste ljubitelj iste, možete jesti belanca u vidu omleta, nikako žumanca. Ukoliko ipak smatrate da je riba ukusna, pojedite 100 grama ribe, ili možete zameniti ribu sa belim grilovanim mesom, ali uklonite 60 grama iz konačne količine u odnosu na količinu ribe. Od povrća, za večeru je dozvoljen brokoli, spanać, ili bilo koje belo ili zeleno povrće. Uz večeru popijte vodu ili čaj bez šećera.

Dva sata nakon obroka nemojte leći na spavanje, kako bi se nivo insulina u krvi stabilizovao, i kako bi organizam završio svoj proces varenja hrane. Tokom faze restrikcije, minimalni razmak između obroka mora da bude pet sati, tako da se ovog pravila morate striktno pridržavati. Ukoliko mislite da hrono ishrana nije za vas, možete odustati u svakom trenutku, a pre početka sa hrono dijetom, konsultujte se sa lekarom ili stručnim licem, naročito ako već imate neki zdravstveni problem, bilo manjeg ili većeg obima.

I na kraju, zapamtite još da se u hrono ishrani ne koriste rafinisana brašna, trans masti, kao ni veštački zaslađivači, ni šećer. Voće je tokom faze restrikcije zabranjeno, jednostavno zato što vam nije potrebno. Voda se ne pije dok jedete, već pola sata posle jela. Započnite dan mlakom limunadom, kako bi sprečili dehidrataciju i ne zaboravite – cilj je veoma blizu, samo treba malo upornosti.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: