Hrono jela – nove ideje

Ukoliko ste ostali bez ideja za vaš hrono jelovnik, na ovoj stranici možete naći spisak jela koje smete konzumirati tokom faze restrikcije, a uskoro ćete na našem sajtu imati priliku da nađete i stotine recepata koji se pripremaju brzo i lako, uz samo nekoliko koraka.

Krenimo od doručka, pošto je on najbitniji obrok tokom faze restrikcije. Ukoliko vam nije do hleba, možete jesti barem dva puta sedmično kuvane žitarice. One mogu biti kuvane kao palenta, uz malo soli, i slobodno u njih dodajte semenke ili nešto drugo što je dozvoljeno tokom faze restrikcije. Pored žitarica, dobar izbor su i jaja, i to ne samo belanca, već i žumanca. Iako su žumanca zabranjena uveče, ujutru ih možete konzumirati, uz paradajz.

Ukoliko je ipak hrono hleb vaš izbor, možete praviti tople sendviče, sa pečenicom ili stišnjenom šunkom, uz malo maslaca ili kiselog mleka. Nikako nemojte jesti sendviče uz jogurt ili pavlaku. Isto tako, pita je uvek dobar izbor, a recepti za pite su brojni. Možete praviti pite sa heljdinim korama kako bi maksimalno ispoštovali pravila hrono ishrane. Umesto pite, možete jesti i proju ili čak i pogačicu sa čvarcima. Preporučljivo je samo ne jesti hranu sa aditivima.

Kada je o ručku reč, kombinacije koje smete jesti se povećavaju rapidno, a uvek se možete odlučiti za neku vrstu mesa. Preporučuje se neko jače meso, kao što je ćuretina ili teletina, uz dodatak salate koja će vas snabdeti potrebnim vitaminina i mineralima. Umesto mesa, možete jesti pečurke koje su veoma hranljive. Ako dinstate ili pečete pečurke, ne morate dodavati vodu, pošto će one nakon izvesnog vremena, ispustiti malo sopstvenog soka, samo ih posolite, veoma su ukusne.

Ukoliko mislite da ćete izdržati do večere bez hleba, za ručak možete jesti gulaš, koji ipak nije toliko kaloričan i ne zasiti kao svinjske krmenadle. Salata za ručak je obavezna, ne samo zbog vitamina i minerala, već i što dopunjuje meso na veoma ukusan način. Pored toga, meso možete jesti sa sosevima svih vrsta, kao i sa supom.

Što se večere tiče, ona je rezervisana za ribu i neku laganu salatu pravljenu od belog ili zelenog povrća. Omiljeni izbor mnogih je oslić, ili čak i skuša, koja se jede prelivena sa malo limuna. Isto tako, salatu možete preliti sa par kapljica limunovog soka i malo maslinovog ulja. Mali broj ljudi se odlučuje za piletinu uveče, pošto je ona ipak više odgovarajuća za ručak.

Bilo kako bilo, najbolje je da nađete nekoliko vrsta jela koje vam odgovaraju, i da ih kombinujete koliko je god to moguće. Ukoliko osetite da vam se organizam zasitio ovih jela, lako je pronaći nove recepte, a ako ste kreativni, možete i sami izmisliti neko jelo. Na ovaj način će vam dijeta biti uzbudljivija i zanimljivija.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: