Hrono večera – jednostavno a ukusno

Iako možda nije bitna kao hrono doručak ili hrono ručak, hrono večera je za mnoge bitna, zato što mora biti dovoljno lagana, ali i da bude dovoljno kalorična da možete izdržati do ručka a da vam stomak ne žudi za hranom. Za hrono večeru, postoji dosta ukusnih i proverenih recepata, a vi samo treba da odvojite malo vremena za pripremu. Osnovni savet i pravilo za hrono večeru je da ne legnete da spavate barem dva sata nakon večere, kako bi organizam imao vremena da svari pojedeni obrok, i kako bi se nivo insulina u krvi stabilizovao.

Ukoliko ste u fazi restrikcije, nemojte za večeru jesti sir, kao ni pirinač. Neke osobe ne konzumiraju pirinač ni za jedan obrok dok su u fazi restrikcije. Da li vi želite da konzumirate pirinač, odlučite sami. Ukoliko nemate vremena za pripremu večere, možete dva puta nedeljno jesti tunjevinu iz konzerve uz dodatak limuna, ali je iscedite od sopstvenih sokova pre toga.

Slede nekoliko predloga uz koje će vam hrono večera biti ukusnija:

Paprike punjene pilećim mesom

Za ovaj recept, potrebno vam je pileće belo meso, četiri babure za punjenje, so i biber po volji, i jedna kašika ulja po želji. Iseckajte luk i pileće meso veoma sitno i napunite paprike ovom ukusnom smesom. Poređajte papriku i dublji pleh i prelijte sa malo ulja. Pecite u rerni na 220 stepeni četrdeset i pet minuta. Ovo je sasvim dovoljno da budete siti do sledećeg dana.

Oslić sa povrćem

Već pretpostavljate da vam je za ovaj recept potreban oslić i mnogo zelenog povrća, možete koristiti ili brokoli, ili spanać, ili i jedno i drugo. Oslić treba ispeći sa što manje dodataka, samo ga premažite uljem i ispecite u rerni. Kao dodatak, obarite brokoli i spanać, a obavezno dodajte i beli luk. Oslić možete preliti limunom, pošto je dosta ukusniji, mada je i oslić ukusan sam po sebi.

Tunjevina sa zelenom salatom

Ukoliko nemate nimalo vremena za pripremu jela, ukoliko imate previše obaveza ili radite do kasno, možete iskoristiti tunjevinu iz konzerve, ali nemojte je jesti više od dva puta sedmično. Kao dodatak tunjevini, iskoristite zelenu salatu prelivenu limunom, dodajte  i malo luka, peršuna i soli prema vašem ukusu.

Hrono večera ne zahteva mnogo vremena, a veoma je ukusna uz svega par dodataka jelu, to je najčešće limun uz par kapi ulja. Ukoliko želite da vaš omiljeni recept za hrono večeru podelite sa nama, ostavite vaš komentar.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: