Hrono dijeta

Hrono dijeta je izum francuskog nutricioniste Alena Delaboa, i zasniva se na konzumiranju odredjenih vrsta namirnice u tacno odredjeno vreme. Postoji dosta recepata uz koje ce vam hrono dijeta biti zanimljiva i nimalo naporna, a postujuci ove principe, nakon izvesnog vremena, videcete rezultate kojima cete biti veoma zadovoljni.

Hrono dijeta – pravila

Pravila koja hrono dijeta namece su jednostavna, samo morate postovati principe da jedete u tacno naznaceno vreme, i da ih se pridrzavate dokle god dijeta traje. Za dijetu je veoma bitno da pojacate aktivnost u bilo kom obliku, a najcesce se preporucuje brzo hodanje ili lagana setnja. Unosite dovoljno vode, a obavezno ubacite uzinu u popodnevnim casovima. Ne jedite kasno uvece, a hleb ne konzumirajte ni za rucak ni za veceru.

Pre pocinjanja dijete potrebno je obavezno se konsultovati sa lekarem, uz savet i saradnju sa nutricionistom ili strucnim licem vezano za ovu oblast. Samo tako mozete smanjiti rizik od nezeljenih dejstava dijete i dostici svoj cilj a to je eliminacija viska kilograma uz ocuvanje zdravlja i dobrog raspolozenja.