Generalni vodič za recepte

U ovoj dijeti ne treba da vas brine broj kalorija i količina hrane, ali morate da jedete u određeno vreme i na pravi način kombinujete hranu. Osnovno pravilo je da interval između dva obroka bude minimum četiri sata, najviše šest sati, idealno pet. Za doručak možete jesti sve: i ugljene hidrate, proteine, masti. Ali treba biti oprezan da se izbegnu pšenica i kukuruz. Dozvoljena brašna su: ječam, raž, heljda, zob … Možete jesti i prerađevine od mesa, čak i čvarke i slaninu, ali pazite da kupujete domaće proizvode kako bi se izbegli aditivi.

Za ručak treba jesti bogate proteinske namirnice kao što su govedina, svinjetina, teletina ili jagnjetina, ali bez ugljenih hidrata i hleba. Ako jedete ugljene hidrate onda ih treba jesti sa povrćem. Takođe, treba jesti sveže povrće ili u obliku salate.

Za večeru možete jesti proteine, ali lakše, kao što su bela mesa ili ribe. Ponekad možete jesti sir sa salatom, ali to je samo kada prođete fazu mršavljenja. Večera se može kombinovati samo sa belim ili zelenim povrćem. Slatkiši, čak i voće se jede samo u popodnevnim časovima, između ručka i večere, ne ujutro.

Najbolji izbor je crna čokolada sa najmanje 70 odsto kakaoa, i sušeno voće kao što su šljive ili smokve. Ova dijeta ima neka osnovna pravila koja treba da se prate čitav život, jer ovo nije tipična dijeta: pravilno kombinovanje namirnica, proteini i ugljeni hidrati su dozvoljeni samo za ručak i preskakanje obroka je strogo zabranjeno.

Ako je potrebno da izgubite na težini morate poštovati ograničenje. U periodu restriktivne grickalice, uključujući i voće, jer sadrži mnogo šećera, su isključene iz ishrane. Iz ishrane je takodje privremeno isključeno svo skrobasto povrće i još ugljenih hidrata za ručak.

Dijeta je dobila naziv po satu. Garantovaće vam gubitak od barem nekoliko kilograma u dve nedelje, poštujući principe zdravog i uravnoteženog načina ishrane, bez izazivanja poznate, bolne gladi koja može nastati tokom režima mršavljenja.

Predlažemo tipičan meni kao polaznu tačku, iz koje možete da proširite svoj nutritivni plan tokom jedne nedelje ishrane. Iako se čini čudno, doručak treba da bude bogat u ishrani, sa visokim sadržajem masti. Bogat doručak pomaže da se izbegne osećaj umora koji se obično javlja nekoliko sati pre podne.

Generalni vodič za recepte izgleda ovako:
DORUČAK:
0.7 unci (20 grama) putera. Čaj ili kafa bez mleka ili šećera
2.5 unci (70 grama) hleba (sadrži sporo delujući šećer, poznat i kao složeni ugljeni hidrat, što je odlično gorivo za telo)
3.5 unci (100 grama) sira po izboru (može varirati po želji, bilo kakva potrošnja sira je dozvoljena)

RUČAK:
Pirinač, testenine ili krompir pripremljen na pari.
Bilo koja vrsta mesa po vašem izboru. Možete odrediti tačnu količinu mesa za jelo dodavanjem na svoju visinu (100 cm). Na primer, osoba koja je 170 cm visoka, idealna količina mesa koju treba jesti je 9 unci, 270 grama (170 + 100)

VEČERA:
Riba ili morski plodovi
Porcija od povrća kuvana na pari ili roštilju
Belo meso, 1.4 unci (40 grama) manje od visine izražene u metrima (cm). Tako, za osobu koja je 170 cm visoka, preporučena količina mesa da se pojede je 4,3 unci (5,5-.1.4), 130 grama (170 – 40)

Izbegavajte: mlečne proizvode, proizvode na bazi šećera i alkohol.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: