Tantra za vreme dijete

Tantra za vreme dijete može biti veoma efikasna, zato što mnogi ljudi osećaju nervozu dok im se telo transformiše i dok se prilagodi na novi način ishrane.

Ako želite da vaše telo preplavi plima dobre energije i da se za kratko vreme oslobodite stresa odličan izbor za vas jeste tanra, jedna od vrsti masaža. Ova masaža ima za cilj stabilizovanje vaše psihe i može podstaći emocije pa je odlična ako vam je potrebno da uspostavite energetsku ravnotežu, odnosno da uklonite osećaj nespokojstva, kao i da vas ispuni osećaj zadovoljstva.

Tantrička masaža povezaće kod vas duhovno i fizičko, svest i energiju al ii ljubav i inetligenciju i u tome ja zapravo ključ i tajna ove vrste masaže, ono po čemu se razlikuje od ostalih masaža. Ona umiruje čakre i budi emocije ali i seksualnu energiju. Dok uživate u tantričkoj masaži osetićete kako se vašim telom širi i kako vas prožimaju talasi seksualne energije i emocija.

Naravno, kako bi tantrička masaža imala potpuni uspeh i prijala vašem organizmu na način na koji je opisana ona zahteva korišćenje eteričnih ulja. Na udobnom krevetu uz prijatne i precizne pokrete, divnom mirisu i uz opuštajuću muziku, muziku za meditaciju vaš organizam će se u poptunosti opustiti, a posebno će se relaksirati vaš nervni sistem. Da bi efekat bio potpun, morate naći osobu koja je zaista iskusna u davanju tantričke masaže, u suprotnom možete postići negativan efekat.

Da bi postigli maksimalan efekat tantrička masaža mora da bude blaga, nema grubog i jakog stiska. Ona čak podseća na maženje i na milovanje i veoma je detaljna. Prilikom tatnričke masaže koriste se dugački pokreti, recimo preko celih nogu, zatim se prelazi na ruke, stomak i leđa. Kada se završi sa tretiranjem ovih regija koristi se mikromasaža na prstima i nogu i ruku, ali i u regiji lica vrata grudi i bardavica, a tretira se i područje oko polnih organa, ali isključivo oko njih.

U ovoj vrsti masaže, učinak u mnogome zavisi od terapeuta, odnosno od toga koliko je kreativan onaj ko masira. Naravno neophodno je i veliko znanje i poznavanje tehnika masaže i akupresurnih tačaka.

Osim masaže tantra je i filozofija života. Ona podrazumeva kvalitenije življenje ispunjeno zadovoljstvom u svakom momentu. Tantru možete koristiti čak i pre prelaska na hrono ishranu, kako bi se organizam maksimalno opustio i kako bi bio spreman za nove poduhvate. Pre nego što angažujete nekog sa tantričku masažu, možete se dodatno raspitati o ovom temi, bilo putem interneta, ili kod prijatelja i poznanika.

Ukoliko se dovoljno dugo posvetite tantričkoj masaži, shvatićete da je ona nešto veoma spiritualno i duboko, i da teži da otkrije sve vaše probleme i da ih eliminiše iz organizma na najprirodniji mogući način. Ukoliko do sada niste čuli za tantru, znajte da ona potiče iz Indije, a to je dovoljan razlog da shvatite njenu duboku vezu sa duhovnošću i spiritualnošću. Postoje i naučni dokazi da je tantrička masaža veoma korisna kod regulacije hormona, ali da masažu mora obaviti onaj koji odlično poznate tehnike masaže i zna kako je treba koristiti na najbolji mogući način.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: