Ovaj put ćete sigurno prestati pušiti!

Poznato je da pušači nemaju jaku volju kada je u pitanju odupiranje cigaretama. Kako prestati pušiti kada se tako dobro osjećaju nakon što povuku dim? U nekim slučajevima ne izdrže niti jedan dan da ne posegnu za svojim porokom koji smatraju prijekom potrebom. Iako misle da je nemoguće da se potpuno rastanu od te stvari koja ima donosi užitak, opuštanje i spokoj, mi vam savjetujemo da pročitate ostatak teksta i slijedite korake koji će vas odvesti pravo u svijet nepušenja. Da, postat ćete nepušač!

Kako prestati pušiti bez krize i nervoze

Moguće je prestati pušiti ovog momenta, samo to trebate raščistiti u svojoj glavi. Motivirajte se i budite pozitivni vezano za odluku. Najvažniji su prvi dani, pa se potrudite razmišljati o pozitivnim stvarima koje vas čekaju nakon što ostavite cigarete. Odredite dan kada ćete prestati pušiti i držite ga se. To ne znači da trebate odrediti neki dan u sljedećem mjesecu i do tada pušiti do iznemoglosti. Najbolji početak nepušenja je prvi dan godišnjeg odmora jer ćete tih dana uživati i biti bez stresa, pa je manje vjerojatno da ćete posegnuti za cigaretama. Poznato je da su stres i cigareta blisko povezani, pa ako imate stresan posao, ovo je najbolje rješenje za vas. Nekima pomaže pravljenje liste razloga zašto trebaju prestati pušiti. Pušači najčešće zanemaruju upozorenja za zdravstvene rizike, pa zato na listu stavite koliko ćete uštedjeti kada prestanete pušiti, koliko ćete energije i kondicije imati, kako ćete izgledati i slično.   

Ne čekajte da vas primoraju

Vjerojatno ste informirani o novim zabranama pušenja koje se sprovode svuda u svijetu, a počinju biti trend i kod nas. Pušenje će vremenom postati zabranjeno na svim javnim mjestima na kojima nepušači moraju udisati dim cigarete. To znači da nema pušenja u restoranima, sve većem broju kafića, diskoteka i u javnim ustanovama. Iako se ispred kafića i u sred zime mogu vidjeti pušači kako uživaju u svom poroku cupkajući, samo je pitanje dana kada će biti zabranjeno pušenje i na cesti. Nemojte se dovoditi u situaciju da pod prisilom prestajete pušiti, nego uradite to svojevoljno.

Nije lako, ali je izvodivo

Simptomi prestanka pušenja znaju biti neugodni, pa se pripremite da će prvi tjedan biti stresniji za vas. Ti simptomi uglavnom traju samo nekoliko dana pa izdržite. Okružite se dragim ljudima, nađite zanimaciju i radite bilo što samo da misli odvratite od cigareta. Veliki broj ljudi ne uspije ostaviti cigarete iz prvog puta, pa se nemojte obeshrabriti ako i vi budete jedan od njih. Ali najvažnije je da ne pokleknete i da ustrajete u svojoj odluci. Vjerujte u sebe i uspjet ćete!

Znate li što su kurkuma kapsule? Slijedite linku da saznate više o tome.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: