Pita od heljdinih kora

Pita od heljidinih kora je odličan izbor za doručak. Za ovu pitu vam nije potrebno mnogo vremena, a od sastojaka je potrebno sledeće:

jedno pakovanje kora od heljde,

zelje,

mrvljeni sir,

dva jaja,

maslinovo ulje,

malo soli.

Priprema se na sledeći način. Kore možete iseckati na nitne ili na tri jednaka dela. Operite zelje, i iseckajte na sitne trakice. U drugoj činiji pomešajte ostale sastojke, dodajte zemlje i dobro rasporedite po kori. Peći između pola sata i pedeset minuta na oko 200 stepeni, u zavisnosti od rerne koju koristite. Umesto zelja, možete koristiti praziluk, spanać ili blitvu. Iseckanu pitu možete servirati odmah, a možete ostaviti malo i za sutradan. Ukoliko želite, možete koristiti i druge kore, ali neka budu u skladu sa hrono dijetom.

Ukoliko ste spretni, heljdine kore možete spremiti i sami, ali možete kupiti i gotove. Heljda je inače biljka koje veoma zdrava, spada u zeljasto povrće, a ne u žitarice kako većina ljudi misli, i odličan je izbor za dijetu bilo koje vrste, a postala je najpopularnija zbog hrono ishrane. Pored heljdinog brašna, od heljde se pravi i čaj, ali i veoma ukusna testenina. Heljda je poznata kao hrana za mozak, zbog izuzetnog bogatstva vitaminima i mineralima.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: