Osveženje za vrele dane

Iako možda očekujete da u ovom receptu pročitate kako je od sastojaka potebno dosta čokolade, dosta mešanog voća, uz nezaobilazni šećer i fruktozni sirup, moramo vas iznenaditi, ali nadamo se ne i – razočarati. Za ovo osveženje za vrele dane potrebna vam je samo jedna namirnica – banana! Banana je izuzetno zdravo voće, puna je magnezijuma i kalijuma, štiti želudac, a i reguliše varenje. Jesti bananu u hrono ishrani nije baš preporučljivo, naročito ne često, ali ako niste u fazi restrikcije, u prepodnevnim časovima, možete se počastiti ovim izuzetno hranljivim, ali i zdravim obrokom.

Ovo osveženje nema neko konkretno ime, ali ako baš insistirate, možete ga zvati – Sbanaled 🙂 Nije baš lako za izgovor, ali nije ni bitno, bitno je da je ukusno. Sastojci za ovaj ukusan dezert koji su vam potrebni su veoma skupi i teško ih je naći. Šalimo se, naravno, potrebno je samo – njeno veličanstvo banana!

Priprema sledi ovako: uzmite bananu, ili nekoliko banana, u zavisnosti od toga za koliko osoba pripremate, iseckajte je na kolutiće i stavite u veliki pleh. Ne, nećete peći bananu, već ćete je staviti u zamrzivač da se dobro zamrzne. Ukoliko ne bude dovoljno smrznuta, dobićete ne sladoled, već ledenu bananastu kašu, a to sigurno ne želite. Kada ste sigurni da je dovoljno smrznuta, izvadite pleh, stavite deliće banane u blender i uključite ga. Nakon toga, možete ga servirati uz malo cimeta.

Povečajte unos vode u svoj organizam – prečitajte više o bočicama za vodu.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: