Redoviti unos vode u organizam je vrlo bitan

Čovjeku je bitno svaki dan unositi dovoljne količine vode u organizam kako bi svi organi efikasno funkcionirali. Budući da se kroz dan znojimo, dišemo i uriniramo, trošimo vodu iz organizma. Razne studije su pokazale da je preporučena količina vode koju bi žene trebale unijeti u organizam dnevno 2,2 litre, a kod muškaraca se radi o 3 litre. Često kad odlazimo na put, neki izvor vode nam nije pri ruci. Zato su bočice za vodu odlična stvar koja će vam pomoći da je voda uvijek kraj vas kada ožednite.

Materijali bočica za vodu

Bočice za vodu mogu biti izrađene od raznih materijala, ali neke materijale bi trebalo izbjegavati. Plastika je svakako jedan od tih materijala. Bočice za vodu izrađene od plastike su preporučljive samo za kratko korištenje. Ako dugotrajno koristite plastične bočice za vodu, one će s vremenom ispuštati male količine štetnih kemijskih spojeva koje mogu imati negativ učinak na vaše zdravlje. Zato plastične bočice za vodu koristite isključivo jednokratno ili jako kratko vrijeme.

boca-za-vodu2

Osim plastike, staklo je materijal koji je odličan za proizvodnju bočice za vodu. Staklo s vremenom neće ispuštati nikakve štetne spojeve pa možete bez problema takvu bočicu nadopunjavati i dugo je koristiti. Materijal koji se danas sve više koristi je i plemeniti čelik. Takva bočica je nešto teža od ostalih, ali ukoliko vam takva bočica padne na pod, možete biti prilično sigurni da se neće polomiti. Korištenjem takve bočice za vodu utječate i pozitivno na okoliš jer se ona kasnije može i reciklirati.

Dodatna funkcionalnost

Bočice za vodu danas je moguće pronaći u raznim oblicima pa čak i oni koji ne vole piti običnu vodu, mogu pronaći nešto za sebe. Moguće je tako pronaći bočice za vodu uz koje se dobiva posebni filter koji se umeće u bocu. On ima male otvore koji služe da unutrašnjost filtera lagano izlazi u vodu. A vi ga sami možete napuniti. Tako ga možete napuniti nekim voćem i uroniti u običnu vodu i već kroz par minuta dobiti zdravu vodu s okusom (https://life.hr/boca-za-vodu.html). Želite li pak uživati u ledenoj vodi, filter je moguće napuniti vodom i smrznuti i tako ga uroniti u vodu u bočici. Na taj način će zaleđeni filter jako dugo održavati vodu hladnom što je odlično u vrućim ljetnim mjesecima.

Prečitajte i koja je zdrava sportska prehrana i kakva je njena efektivnost.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: