Covid-19 test za brže suzbijanje pandemije

Covid-19 test kod kuče

Protekle dvije godine obilježila je pandemija Covid-19 virusa. Iako se u početku nije tako činilo, odnosno svi su očekivali da će nestati i prije, to se ipak nije dogodilo i danas, nakon dvije godine, pandemija je još uvijek aktualna. Doduše, danas znamo nešto više o svemu nego u samom početku. Ipak, iako će mnogi reći da je cijepljenje glavni način uništavanja virusa, vrlo važno je i testiranje kako bi se virus otkrio na vrijeme i kako bi se osoba koja je zaražena što prije izolirala od ostalih.

Kako se kod kuće testirati na covid-19

Covid-19 test je tako danas postao jedno od glavnih oružja u borbi protiv ove pandemije, a danas se može kupiti i za kućnu upotrebu.

Brzo testiranje u vlastitom domu

Covid-19 test danas svatko može obaviti iz udobnosti svog doma. Potrebno je samo kupiti ga u nekoj od ljekarni ili u nekoj trgovni koja ga prodaje, bilo da je riječ o onoj fizičkoj ili online, te pratiti upute. Danas su oni dio prodajnog programa brojnih trgovina koje možda i nisu specijalizirane za takvu vrstu proizvoda, ali zbog sve veće potražnje su ga uvrstile u svoj prodajni asortiman. Isto tako, nude ga i tvrtke kojima je inače medicinska oprema glavni dio prodaje.

Covid-19 test
Covid-19 test možete obaviti kod kuče

Samostalno testiranje na Covid-19 je zapravo vrlo jednostavno i uz praćenje uputa svatko ga može vrlo brzo obaviti.

Upute za korištenje Covid-19 testa

Covid-19 test danas može svatko vrlo jednostavno obaviti kod kuće. Dostupni su od više različitih tvrtki, no kod većine je princip korištenja isti ili vrlo sličan. Sastoji se od sljedećih koraka:

  1. Napunite dobivenu epruvetu s priloženom tekućinom
  2. Umetnite štapić za bris u obje nozdrve i okrenite nekoliko puta
  3. Umetnite štapić za bris u epruvetu s tekućinom, okrenite ga nekoliko puta i pritisnite epruvetu
  4. Postavite poklopac za epruvetu
  5. Nakapajte 3 kapi u otvor za uzorkovanje na dobivenu pločicu za testiranje
  6. Nakon 15 minuta očitajte rezultat

Mogući rezultati testiranja na koronavirus

Nakon što provedete gore navedeni postupak i nakapate 3 kapi na dobivenu pločicu za testiranje, morate pričekati oko 15 min za očitanje rezultata.  Moguća su 3 rezultata Covid-19 testa:

  1. Pozitivan rezultat (kad se prikažu dvije crvene crte pod oznakama C i T)
  2. Negativn rezultat (kad se prikaže samo jedna crvena crta pod oznakom C)
  3. Neuspjelo testiranje (kad se prikaže samo jedna crvena crta pod oznakom T; potrebno je ponoviti testiranje)

Dobijete li negativan rezultat, a osjećate određene simptome koji bi mogli biti povezani s koronavirusom, svakako se savjetuje da se još dodatno testirate i pomoću PCR testa u nekoj ustanovi koja ga pruža.

Postotak točnosti dobivenih rezultata Covid testiranja

Ono što se uglavnom navodi kod kućnih testova na Covid-19 je činjenica da nisu 100% pouzdani. Naime, postoji mogućnost da se njima testirate te da rezultat ipak nije točan. Primjerice, test vam može pokazati da ste pozitivni na koronavirus, a naknadnim odlaskom na PCR testiranje ćete dobiti pozitivan rezultat.

Covid-19 test
Covid-19 test te se možete odlučiti za više varijanti od različitih proizvođača

Isto tako, moguće je da će vam Covid-19 test pokazati pozitivan rezultat, a naknadnom provjerom ćete ustanoviti da ste ipak bili negativni. Bez obzira na to, ako vam se pokaže pozitivan rezultat, vjerojatnost je oko 95% da imate koronavirus te biste svoje ponašanje trebali prilagoditi toj činjenici. 

To prije svega znači da biste trebali ostati u samoizolaciji dok ne odete napraviti PCR testiranje koje bi trebalo potvrditi rezultat. Nemojte nikako zanemariti činjenicu da ste vrlo vjerojatno zaraženi te hodati uokolo jer postoji vjerojatnost da ćete zaraziti i druge osobe.

Medicinska oprema u raznim web trgovinama

Danas se medicinska oprema može kupiti u brojnim trgovinama i putem interneta. Dolaskom pandemije koronavirusa, potražnja je itekako porasla. Zbog toga se prodajni program web trgovina koje je prodaju drastično povećao, a ujedno su se na tržištu pojavile i neke nove tvrtke koje nude svoje proizvode.

Medigo web trgovina je na tržištu prisutna duže vrijeme te nudi svu potrebnu medicinsku opremu za razne namjene. Tako se u njihovom prodajnom programu može pronaći razna oprema za njegu bolesnika, inhalatori, termometri, stetoskopi i sve drugo što je potrebno liječnicima i osobama koje rade u zdravstvenom sustavu. Isto tako, kod njih možete pronaći i kupiti danas vrlo tražen Covid-19 test te se možete odlučiti za više varijanti od različitih proizvođača. Nakon što odaberete sve što vam je potrebno i naručite, proizvodi će vam vrlo brzo stići na kućnu adresu na korištenje.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: