Ulje noćurka uz koje zdravstveni problemi nemaju šanse

Priroda je uvijek bila najlogičnije rješenje za sve naše zdravstvene probleme. Ulje noćurka samo je još jedan primjer snage prirode u akciji prilikom rješavanja lošeg stanja organizma u koje smo došli jer se nismo brinuli za svoje tijelo. Loše prehrambene navike te manjak tjelovježbe vrlo brzo počnu ostavljati traga na našem psihofizičkom sustavu za koji često krivimo genetiku. Biljka noćurka i njezino ulje učinkovita je pomoć te je njezino djelovanje detaljno istraženo kako bi nam pružilo najbolju pomoć pri izlječenju upotrebom najkvalitetnijeg i najbogatijeg ulja.

Postupak dobivanja ulja

Biljka noćurka sastoji se od malih sjemenki koje u svom zrelom obliku prešanjem daju bogato i gusto ulje. Jedan od glavnih sastojaka su nezasićene masne kiseline i gama-linoleonska kiselina, koje prevladavaju iako ima i zasičenih masnih kiselina u zanemarivom udjelu.

Ulje noćurka ima zaista široliku primjenu te je teško nabrojati sve načine na koje ljudski organizam ima koristi od njegovog redovitog uzimanja. Neka od stanja gdje je korisno su najteži oblici dijabetesa, kao i kod osoba s visokom razinom kolesterola. Pri tome ulje noćurka snižava tu razinu i dovodi ju do zadovoljavajuće razine. Isto tako, ulje noćurka ima blagotvorne učinke na osobe koje boluju od multiple skleroze, a preventivno utječe i na bolje funkcije mozga. I Ricinusovo ulje je veoma ljekovito.

Veliki je saveznik žena jer ga one mogu uzimati kako bi smanjile bolove i simptome prije menstruacije, poznatih kao PMS. Koristan je i pomaže ženama u menopauzi kada se koristi kao prirodna terapija te omogućava da se izbjegne uzimanje umjetne terapije koja ne čini ništa osim što manipulira prirodnom ravnotežom hormona.

Detaljnije o samoj biljci noćurka

Ova biljka nam dolazi iz Sjeverne Amerike te je u Europu došla kao ukrasna biljka, bez da se razmišljalo o njezinom djelovanju na ljudsko zdravlje. Visoka je otprilike oko metar ili nešto više te je dvogodišnja zeljasta biljka. Voli pijesak kao podlogu te ima razgranatu stabljiku i dugačke listove. Krase ju predivni veliki žuti cjetovi koji se otvaraju u noćnim satima te svojim mirisom privlači noćne kukce i leptire te kako se bliži zora, njezini cjetovi venu. Od tuda je i dobila ime, biljka noćurka.

A kako upotrebiti narukvice protiv komaraca? Sledite linku i prečitajte više.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: