Guarana će vam pomoći pri mršavljenju

Prekomjerna tjelesna težina danas je globabalni problem. U svim dijelovima svijeta, ima mnoštvo ljudi s prekomjernom tjelesnom težinom. Iako većina njih zna što bi trebali raditi kako bi smršavili, to je lakše reći nego učiniti. Mnogi si tako žele pomoći s brojnim pripravcima koji im mogu olakšati taj proces. Jedna od zanimljivih biljaka koju mnogi koriste u te svrhe je i guarana, dostupna na tržištu u više različitih oblika. Najčešće se koristi ona u prahu koja se može u puno toga umiješati.

Osnovne informacije o guarani

Guarana je biljka koja raste u Venezuali i sjevernom Brazilu. Brazilski domoroci je konzumiraju dugi niz godina od samog rođenja, a kasnije je ona dio njihove standardne prehrane. Mnogi od njih upravo nju smatraju zaslužnom za dugoročno zdravlje. Nema je u drugim dijelovima svijeta zbog toga što zahtijeva točno određeno podneblje kako bi rasla. Tako najbolje raste u amazonskim kišnim šumama u kojima ima stalno puno kiše te u kojima vlada tropska klima. Guarana je zapravo puzeći grm, ali može narasti do impresivne visine od 12 m. Plodovi su crvenkaste boje i rastu u grozdovima, poput grožda.

Guarana je vrlo učinkovita kod mršavljenja

Guarana se često dovodi u izravnu vezu s učinkovitim smanjivanjem tjelesne težine. Naime, ona sadrži sastojak teobromin koji pomaže u bržem sagorijevanju masti. S druge strane, guarana sadrži i određeni postotak kofeina zbog čega učinkovito smanjuje osjećaj gladi i apetit. Usporedite li kofein iz kave i koefin koji se nalazi u guarani, kofein iz guarane neće izazvati nikakve negativne učinke, primjerice brže lupanje srca. Planirate li konzumirati guaranu kako biste brže smršavjeli, imajte na umu da nije riječ o čudotvornoj biljci. Odnosno, ona će vam pomoći u bržem sagorijevanju masti, ali vi istovremeno morate i smanjiti unos hrane.

Osim pomoći pri mršavljenju, guarana ima i još neke druge pozitivne učinke na tijelo i organizam. Današnji užurbani način života kod mnogih uzrokuje osjećaj tjeskobe, a upravo guarana se dovodi u vezu sa smanjivanjem tog osjećaja. Također, pomaže osobama koje imaju problema s niskim tlakom te može ublažiti glavobolje i migrene. Osobe koje su često umorne bi je također mogle koristiti jer je dokazano da povećava razinu energije, a istodobno smanjuje umor.

Pročitajte članak zašto je njega tetovaže je jako važna nakon tetoviranja.

Pročitajte i sljedeći sadržaj: